Pk-sektorin rahoituksen käsikirja

Kiinnostaako saada yrityksesi rahoitus hallintaan?

Haluatko ymmärtää miten rahoitusta johdetaan ja miten rahoitustoimintoa tulisi kehittää?

Osaatko hakea edullisia rahoitusmuotoja ja neuvotella oikein?

 

LATAA ILMAINEN PK-SEKTORIN RAHOITUKSEN KÄSIKIRJA

Pk-sektorin rahoituksen käsikirja

Pk-sektorin rahoituksen käsikirja on rahoitus- ja toimitusjohtajien sudenpentujen käsikirja rahoituksen hoitoon.

Pk-sektorin rahoituksen käsikirjan tarkoituksena on kertoa asioista kansantajuisesti ja avoimesti. Käymme läpi olennaiset asiat rahoituksesta, jotka vaikuttavat yrityksen rahoittajasuhteisiin ja sitä kautta rahan saantiin ja hintaan. Tavoitteena on antaa lukijalle selkeä kuva, kuinka rahoitusta tulisi hoitaa, jotta yritys pääsisi tavoitteisiinsa ja saisi rahoitusta oikealla hinnalla ja järkevällä tavalla. Otetaan käyttöön isännän otteet.

Rahoitusvaihtoehtoihin kirja ei turhaa keskity vaan yleisesti velkasuhteiden asianmukaiseen johtamiseen ja hoitamiseen. E-kirjan tavoitteena on auttaa yrityksiä omaehtoiseen velanhoitoon niin, että yritys on kuskin paikalla suhteessa rahoittajiin eikä päinvastoin. Jotain ristiriitaista on siinä, että yritys kysyy rahoittavalta pankilta neuvoa niin rahoituksesta kuin suojauksistakin.

Pk-sektorin rahoituksen käsikirja käyttää lähinnä kokemusperäistä kommentointia ja rahoituksen best practice -lähestymistapaa kunkin aihealueen sisällä. Tämän oppaan tarjoamat asiat ja ajatukset liittyvät suurehkon velkasalkun hoitoon. Uskoisin, että myös keskisuuret ja pienemmät yritykset voivat hyötyä näistä vinkeistä. Periaatteet ovat kaikille samat, mutta koska kaikki rahoitusmuodot ja -menetelmät eivät ole pienten yritysten käytettävissä, niiden rahoituksen hoitaminen on vielä astetta haasteellisempaa.

LATAA KIRJA OHEISELLA LOMAKKEELLA

Nimi (pakollinen)

Sähköpostisi (pakollinen)

Puhelinnumero

Yritys


 

Miksi kirja on kirjoitettu?

Rahoituksen järjestäminen ja rahoituksen neuvottelu on vaikeutunut viime vuosina pk-sektorin yrityksille. Rahoitusneuvottelut ovat työelämän teatteria, jossa pankin herrat vaativat aina enemmän kuin antavat. Oppimalla ymmärtämään miten rahoituksen johtaminen ja markkinaseuranta tuottavat ymmärrystä, osaamista ja tietoa saa johtaja lisää työkaluja rahoituksen riskien hallintaan. Rahoitus ei koskaan ole irrallinen osa yrityksen toimintaa. Sen tulisi olla hallituksen agendalla ja sitä tulisi seurata päivittäin. Nykypäivänä, jopa kassan hallinta jätetään usein epähuomiolle, joka kasvavien maksuaikojen ajalla ei tiedä hyvää.

Rahoitus pitää sisällään monia asioita, joita kuuluu käytännössä rahoitusjohtajan tontille, mutta josta myös toimitusjohtajan tulee olla tietoinen. Tällaisia ovat esimerkiksi rahoituksen kauppojen toteutus, salkunhallinta, back office täsmäytys ja suojauslaskenta. Rahoituksen riskit kasvavat, jos johto ei ymmärrä näiden toimintaa edes päällisin puolin. Kirjan avulla rakennat itsellesi nopeasti viitekehysken rahoituksen hallintaan. Rahoitusmallit ja rahoitusmallipohjat tulevat nopeasti tutuksi ja pääset keskustelemaan controllerin ja talousjohdon termeillä nopeasti ja ymmärrettävästi.

Rahoitusorganisaatio, johon kuuluu back office, front office ja middle office on rahoitustoiminto, jolle rahoitusinstrumenttien hoito jätetään. Siksi yksinkertainen yritysvelka voi muuttua raskaaksi ehtoineen, jos ottaja ei ymmärrä mitä riskejä siihen liitty. Valuuttariskit jva valuuttariskien suojaus vaatii hyvät rahoituksen työkalut, jotka myös esitellään kirjassa. Vain oppimalla perusteet voit varmistaa, että yrityksesi rahoitustoiminnan mittaaminen ja rahoitustoiminna kartoittaminen sujuu ongelmitta. Siksi tämä kirja on kirjoitettu juuri rahoitusjohtajan, controllerin, talousjohdon ja toimitusjohtajien käteen.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin ja tulen kertomaan lisää aiheesta.

 

Espoo 26. helmikuuta 2015

 

Jari Kähkönen

Rahoituspäällikkö on aina valmis ja vastaa takuulla työstään.

Jari Kähkönen on rahoituksen pitkäaikainen ammattilainen ja kokenut rahoitusjohtaja.